Væskeophobning i kroppen

Stine Priess Tovgaard – 09.09.2022

Mange, særlig kvinder, oplever at deres ben og fødder hæver op på grund af for meget væske i kroppen. Det kan være til stor frustration, og den præcise årsag kan være svær at finde frem til. Væskeophobninger udfordrer også de resultater vi kan skabe med vores behandlinger. Derfor vil jeg i denne artikel komme ind på, hvad du kan gøre for at afhjælpe tendens til væskeophobning.

Udfordringer ved væskeophobning

Det vigtigste for os, når du har et ønske om at starte op i et behandlingsforløb er, at vi hjælper dig med at skabe det bedste udgangspunkt for det bedste resultat af din behandling.

Vi tilbyder tre behandlinger, hvor det er særlig vigtigt, at du ikke har tendens til væskeophobning i området i forbindelse med at du modtager behandlingen:


Hvis der er væskeophobning på det område vi behandler, kan mikrobølgerne vi behandler med ikke gøre deres arbejde ordentlig. Effekten af den varme vi skyder ind, vil ikke være maksimal, og dit resultat vil forventeligt udeblive eller mindskes.

Ofte kan vi se hvis der er tendens til væskeophobning, da området vil syne udspændt og hævet.  

Men derudover kan vi også teste ved at nive i huden på området. Bliver det hvidt, så er der chance for at der gemmer sig væske under, som vi først skal have væk.

Jeg har væske i kroppen, hvad kan jeg gøre?

Jeg kommer her med 5 bud på hvad du selv kan gøre for at afhjælpe væske i kroppen, så du står med det bedste udgangspunkt før din du starter dit behandlingsforløb.

Sæt gang i dit kredsløb
Inaktivitet er ofte skyld i væskeophobninger. Det er vigtigt, at du bevæger dig og får pulsen op. Det kan være alt fra en gåtur, løbetur til spinning eller EMS-Træning. Det vigtigste er, at du bruger din krop.

Sved er sundt
Når kroppen sveder kommer den naturlig af med væske igennem huden. Lad kroppen svede ud med en dejlig tur i infrarødsauna eller under dit varmetæppe.

Drik rigelig med væske
Det kan virke ulogisk, at du skal drikke væske for at komme af med væske. Men den er god nok. Din krop har brug for at vide, at den får væske, så den ikke behøver at binde det den i forvejen har. Udover almindelig vand, kan det også være en fordel at drikke kaffe/the som begge er vanddrivende drikke.

Pas på med salt
Mange er ikke klar over dette, men salt binder væske i kroppen. Og indtager du for meget salt, så er der en øget chance for at det er med til at binde væske i kroppen. Ofte gemmer der sig store mængder af salt i forarbejdet mad.

Lymfedrænage mod væske i kroppen

Har du prøvet ovenstående af? Men du oplever stadig øget væske i kroppen? Så tilbyder vi et særligt behandlingsforløb hos Shaping Studio netop imod væskeophobning.

Vores lymfe- og kompressionsmassage har et program med fokus på at sætte gang i kroppens eget lymfedrænage system. En behandling tager 30 minutter, og er ren afslapning. Ved brug af lufttryk tvinger vi kroppens væsker til at cirkulere rundt.

Vi anbefaler som udgangspunkt 2 behandlinger om ugen i en periode på 5 uger, hvorefter en ugentlig behandling vil være tilstrækkelig for at vedligeholde.

Du kan læse mere om vores lymfe- og kompressionsmassage her

Er du i tvivl?

Det kan være svært selv at foretage denne vurdering, derfor kommer vi også ind på det i forbindelse med vores obligatoriske konsultation forud for disse behandlinger.

Sidder du inde med spørgsmål eller har du brug for yderligere afklaring er du altid velkommen til at give os et ring, sende en mail eller blot book tid til en gratis konsultation hvor vi kan vende din situation og dine ønsker for dig selv.