feel balanced & strong

Overgangsalder - Do’s & Don’ts

Overgangsalderen rammer alle kvinder, og sker typisk i en alder af 45-55 år. Det kan være en frustrerende periode, særligt også op til. 

Måske du oplever at din krop begynder at sende signaler du ikke før har oplevet? At du har mindre eller manglende overskud i hverdagen? Eller at kiloene begynder at fordele sig anderledes på din krop?

Det skyldes en hormonel ubalance i kroppen. De biologiske mekanismer ændrer sig. Men fordi du rammer overgangsalderen eller er på vej dertil, bliver intet automatisk umuligt. Et vægttab eller resultater fra træning, vil blot kræve lidt ekstra.

Overgangsalder – hvad sker der?

En af de væsentligste ting som sker i forbindelse med overgangsalderen, er faldet af østrogenniveauet.
Dette er bl.a. med til at gøre, at du vil opleve:

 • At det bliver svære at tabe dig eller at holde din normal vægt
 • At dine muskler og led bliver ømme
 • At du har en uro i kroppen
 • At din søvnkvalitet nedsættes
 • At du får daglige hedeture
 • At fedt i højere grad sætter sig omkring maven fremfor hofter
 • At dit humør er svingende og du mangler overskud
Overgangsalder

Do’s

 • Give symptomerne opmærksomhed. Lad være med at ignorere dem. Vend perioden til en positiv tid ved at holde fast i en sund livsstil og gode vaner.
 • Få nok protein. Og med nok protein mener vi 1,5g pr. kg. kropsvægt pr. dag. Det er med til at opretholde din muskelmasse samt sikre at kroppen kan bygge sig stærkere.
 • Prioriter fysisk træning, så du sikrer at din hvileforbrænding ikke er faldende og samtidig opretholder styrken i kroppen
 • Finde ro i at din krop ikke er 25 år længere. Kroppen bliver ældre og det sker for alle. Så husk dig selv på, at du ikke er den eneste, og at din krop er et stolt resultat af de år, den har bag sig

DonT’s

 •  Stoppe med fysisk aktivitet fordi du oplever at kroppen er mere træt og øm i muskler og led
 • Tænke at alt er umuligt på grund af overgangsalderen. Med det rette mindset kommer du langt, og det du ikke selv kan gøre noget ved, kan du søge hjælp til
  

Hedeture

Oplever du en pludselig følelse af varme særligt omkring overkroppen, halsen og hovedet?

Kuldeschok

Giv din krop et ugentlig kuldeschok med cryosauna, og få styr på kroppens evne til at temperaturregulere
Læs mere

øget vægt

Oplever du at kiloerne sætter sig anderledes på kroppen end tidligere?

Træning

Med 2 x ugentlige EMS-Træninger får du styrket din krop samt sendt pulsen i vejret.
Læs mere

Ubalance

Føler du en ubalance i kroppen, er det et tegn på at den trænger til ro og afslapning

Infrarød varme

Lad dit hovede og din krop slappe af i varme og rolige omgivelser med infrarødsauna
Læs mere

Hos Shaping Studio har vi tre behandlinger, som viser sig at være særlig gavnlige for kvinder i overgangsalderen. Vores anbefaling er, at du starter op med 2 x ugentlige EMS-Træninger. Den ene træning afsluttes med Cryosauna og den anden med Infrarødsauna – Lad os uddybe hvorfor.

til dig

10 ugers forløb

Det får du
Pris

Få kickstartet en sundere livstil og dit vægttab med dette forløb, hvor du både får styrket din krop og boostet kroppens mange funktioner

hedeture

Giv din krop en kuldechok. Ved ugentlig brug af Cryosauna, hvor din krop køles ned ved -130 grader, kan du afhjælpe tendens til hedeture og uro i kroppen. Kulden er med til at genstarte din krop og booste dens mange vigtige funktioner, så den fungerer optimal.

Du vil bl.a. opleve et mentalt kick, fordi kroppen begynder at udskille:

 • Dopamin – øger følelse af lykke og tilfredshed
 • Kortisol – kroppens stresshormon, som hjælper med at tackle stressede situationer
 • Serotonin – hjælper til en bedre nattesøvn, hukommelse og humør
 • Adrenalin – kroppens kamphormon, som hjælper til at kunne fokusere

Læs mere om Cryosauna her

Cryosauna

træning

Det giver ingen mening at knokle på med hård træning, hvis du oplever søvnmangel og generel dårlig nattesøvn. Når du sover, restituerer din krop og genopbygger sig selv stærkere. Det sker kun ved en god nattesøvn. Det vil sige for meget hård træning, uden en god nattesøvn vil i mange tilfælde skabe en ond cirkel, som ikke bidrager positivt til dit helbred eller hjælper dig nemmere igennem overgangsalderen. 

Derfor er det oplagte for dig, at få det maksimale ud af din træning på kortest tid.

Med EMS-Træning træner du 2 gange om ugen af 20 minutter. Du kommer hele kroppen igennem styrkemæssigt, og hvert træningspas afsluttes med at få pulsen højt op.

Læs mere om træningen her

 

EMS-Instruktør søges

Hormonel balance

Den ubalance som finder sted i hormonerne i forbinde med overgangsalderen forværres af stress. Derfor er det vigtigt, at du finder ro og accept i denne periode. Med Infrarød varme hjælper du din krop til at slappe af. De infrarøde stråler varmer din krop op indefra, og kan på denne måde afhjælpe smerter i muskler og led.

Læs mere om Infrarødsauna her

Infrarød sauna

Bliv kontaktet

Ønsker du at få en snak med os, og høre mere om, hvordan vi bedst kan hjælpe dig, med lige præcis de udfordringer du står med, så udfyld kontaktformularen herunder. 

Vi vender retur inden for 24 timer.