Delte mavemuskler efter graviditet

Stine Priess Tovgaard – 09.6.2022

Delte mavemuskler, rectus diastase eller Toblerone mave betegner alle en unaturlig deling af mavemusklerne. Delte mavemuskler er som udgangspunkt ikke farligt for kroppen, men alligevel kan det medføre større gener både fysisk og psykisk.

Mulighederne for at afhjælpe delte mavemuskler er få, men hos Shaping Studio kan vi effektivt minimere og i mange tilfælde helt afhjælpe delte mavemuskler med behandlingen EM-Sculpt.

EM-Sculpt mod delte mavemuskler

Alle kvinder vil opleve at have delte mavemuskler efter endt graviditet. Det er helt normalt. Men en tommelfingerregel siger, at de skal finde ind på plads igen efter 8 uger. Dog er det meget individuelt, og i nogen tilfælde går der meget længere tid, og andre tilfælde sker det slet ikke.

Når du oplever sidste nævnte, at dine mavemuskler ikke vil trække sig sammen igen, så er det at EM-Sculpt kommer ind i billedet. Med EM-Sculpt kan vi effektivt og skånsomt stimulere og arbejde med muskulaturen i området. Der laves 20.000 sammentrækninger af muskulaturen på de 30 minutter en behandling varer. Behandlingen sker liggende, og er ikke forbundet med smerte. Efter endt behandling kan muskulaturen dog opleves træt.

Mulighederne for at afhjælpe delte mavemuskler er få, men hos Shaping Studio kan vi effektivt minimere og i mange tilfælde helt afhjælpe delte mavemuskler med behandlingen EM-Sculpt.

EM-Sculpt forløb

Det vil altid være individuelt hvor mange behandlinger der skal til for at minimere eller helt afhjælpe delte mavemuskler. Vi anbefaler, at du starter ud med vores forløb bestående af 4 behandlinger fordelt over 2 uger. Herefter skal muskulaturen have tid til at trække sig sammen og arbejde. Efter 8 uger kan der laves en vurdering af om der skal suppleres med flere behandlinger.

Resultatet er permanent såfremt det vedligeholdes igennem styrke af coremuskulaturen. Det kan dog være nødvendigt med vedligeholdende behandlingsforløb 2 gange om året.

Se priser og læs mere om EM-Sculpt her

Mød Stephanie

Stephanie kontaktede os tilbage i marts 2022, hvor hun ønskede at høre mere om hvordan vi vil kunne hjælpe hende i forhold til delte mavemuskler efter en graviditet med tvillinger, som lå 2 år tilbage. Hun havde prøvet at komme det til livs med øvelser mod delte mavemuskler, og generelt træning af coren, dog uden held.

For Stephanie var det både på et fysiske og psykiske plan, at hendes delte mavemuskler spillede en rolle:

  • Hun kunne bl.a. ikke bruge sine sædvanlige bluser, fordi det fik hende til at se gravid ud
  • Hun oplevede at organerne sætter sig i klemme når hun bøjede sig ned for at samle børnene op

I videoen herunder fortæller Stephanie om hendes oplevelse med EM-Sculpt mod delte mavemuskler: