Cryosauna

Sådan virker cryosauna

Cryosauna er en effektiv behandlingsform, hvor kroppen udsættes for kulde ved hjælp af nitrogen. Under behandlingen opholder man sig i en opretstående position i en saunaboks med plads til 1 person, hvor overfladen af kroppen (eksklusiv hovedet) udsættes for 130 minusgrader i 3 minutter. Under kuldebehandlingen søger blodet ind mod kernen af kroppen. Her bliver affaldsstofferne i blodet udskilt og du opnår dermed en effektiv detox. Den ekstreme kulde udløser hormonet, kortisol, som modvirker stress, og samtidigt bliver endorfiner frigivet, som er kroppens eget lykkestof. En sand oplevelse af velvære!

Forbrænd op til 900 kalorier

Efter endt behandlingen, strømmer nyiltet og renset blod tilbage til organer, hud og muskler. Musklerne bliver opvarmet, så smidigheden øges, og huden tilføres frisk næring, som blandt andet øger hudens kollagenproduktion, der reducerer cellulitis (appelsinhud). Det tyder desuden på, at behandlingen påvirker det brune fedt, som får dig til at forbrænde helt op til 900 kalorier. Rehabiliteringsprocessen fortsætter i minimum 48 timer efter behandlingen, hvor din krop vender tilbage til et endnu bedre udgangspunkt!

Hvem har glæde af cryosauna?

Langt de fleste mennesker har glæde af cryosauna på den ene eller anden måde! For elitesportsudøvere er behandlingen nødvendig, fordi hurtig restitution er altafgørende for præstationsevnen. Cryosauna er også effektiv til at behandle skader såsom korsbåndsskader, knæskader, forvridninger, forstrækninger, ledbåndsskader, ødelagt menisk, fiberskader og hold i ryggen.

Få et positivt mental- og fysisk sundhedsboost!

Behandlingen virker anti-inflammatorisk, og derfor benytter gigtramte sig typisk af saunaen. Ligeledes har folk der for nyligt har gennemgået en operation stor glæde af kuldebehandlingen, fordi den kan nedbringe hævelser og medvirke til en bedre og hurtigere helingsproces af kroppen. Også folk, som sover dårligt, oplever forbedret søvn som følge af saunaen. Cryoterapi bliver i dag benyttet af en lang række forskellige mennesker med en lang række forskellige behov. Men uanset behov, så vil behandlingen i cryosaunaen give dig et positivt mental- og fysisk sundhedsboost!

Helbred
Wellness & Skønhed
Atleter

Selve behandlingen

Inden selve behandlingen vil du skulle omklæde dig til badekåbe. Dog skal du beholde boksershorts/trusser på. Det er vigtigt, at du fjerne alle smykker og opbevarer dem i garderobeskabet. Herefter vil du i behandlingsrummet, Feel Cold, få udleveret handsker og tøfler, da disse områder er særlig udsatte under behandlingen. Når cryosaunaen igangsættes, vil du opleve bølger af kulde, der rammer din krop. Det varierer meget fra person til person, hvordan man oplever saunaen. Nogle finder behandlingen afslappende, mens andre bliver euforiske, fordi kuldepåvirkningen, frigiver endorfiner i kroppen. Men stort set alle oplever en fornemmelse af glæde og øget vitalitet, som giver en følelse af velvære! Gennem hele behandlingen i cryosaunaen har du øjenkontakt med en af vores behandlere, der til enhver tid kan tilpasse saunaens indstillinger efter dine ønsker. Når behandlingen er slut, maks 3 minutter senere, træder du ud af saunaen og klæder dig på igen. Du kan også vælge at fortsætte direkte til EMS-træning eller anden behandling hos Shaping Studio efterfølgende!

Priser for

Cryosauna

Behandling

Oftest stillede spørgsmål

Nej. Man vil kun opleve en prikkende følelse under behandlingen, efterhånden som kroppen nedkøles, hvilket er helt normalt. Det kan sammenlignes med en almindelig sauna, som kan være +100 grader varm og samtidig føles behagelig – bare med minusgrader i cryosauna.

Hos Shaping Studio anbefaler vi to behandlinger om ugen i opstartsfasen for at opnå det bedste resultat. Det afhænger dog også af hvad dit mål er, for eksempelvis smertelindring, generelt velvære, eller reduktion af appelsinhud.

Nej, der er ingen gener forbundet med cryosauna. Kun lykkerus og velvære!

Behandlingen må ikke benyttes ved graviditet, klaustrofobi, anoreksi, epilepsi, kuldeallergi, hjertekarsygdomme, sygdom i skjoldbruskkirtlen, raynauds syndrom, pacemaker, luftvejs- /virusinfektioner eller hvis du tidligere har været udsat for slagtilfælde. Desuden må børn op til 15 år ikke blive behandlet i cryosaunaen, og det samme er gældende, hvis du er påvirket af alkohol eller rusmidler.

Det er helt op til den enkelte klient! Du må gerne være iklædt eget undertøj (BH uden metalbøjler) under behandlingen. Dog opnås det bedste resultat, hvis du ikke har tøj på, så nitrogen kan nå ind til hele kroppen.

Intropris
Spar 20%

Gælder på alle behandlinger

Shaping Studio I Randers er åbnet, og vi glæder os til at byde jer velkommen.